Ο ιατρός

O Dr. med. Univ. Mάμαλης Μάριος είναι Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, εξειδικευμένος στην Ιατρική Εμβρύου και προγεννητική Ιατρική στην πανεπιστημιακή κλινική Universitätsklinikum Giessen & Marburg στη Γερμανία και στο King’s College Hospital στο Λονδίνο.

O Dr. med. univ. Mάμαλης Μάριος αποφοίτησε το 2009 με βαθμό «Λίαν Καλώς» από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Μετά την ολοκλήρωση της εννιάμηνης στρατιωτικής του Θητείας ως Ιατρός ΚΕΠ του Προβατώνα Έβρου ειδικεύτηκε στην Γυναικολογία και Μαιευτική στην Πανεπιστημιακή Κλινική Universitätsklinikum Marburg & Gießen της Γερμανίας.

H Πανεπιστημιακή Κλινική Universitätsklinikum Marburg & Gießen αποτελεί:

– Κέντρο αντιμετώπισης γυναικολογικών Ογκολογικών παθήσεων της Γερμανίας με ενεργή συμμετοχή του Διευθυντή της Κλινικής  στη διαμόρφωση των πανγερμανικών Guidelines για την Θεραπεία του Καρκίνου των Ωοθηκών

– Κέντρο γυναικολογικών δυσπλασιών και Κολποσκόπησης

– Κέντρο διάγνωσης και αντιμετώπισης καλόηθων και κακοήθων παθήσεων  του Μαστού

– Κέντρο Γυναικοουρολογίας

– Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

– Κέντρο Προγεννητικού Ελέγχου και ενδομήτρας θεραπείας και ένα από τα δύο Κέντρα Εμβρυοκαρδιολογίας σε ολόκληρη τη Γερμανία. Ο διευθυντής του Τμήματος είναι Πρόεδρος της Εμβρυοκαρδιολογικής Εταιρείας DEGUM.

Μετά την ολοκλήρωση της Ειδικότητας της Γυναικολογίας και Μαιευτικής( 2012-2017) συνέχισε να δουλεύει στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Γκίεσσεν και Μαρβούργου ως Επιμελητής  ενώ παράλληλα διετέλεσε  Διευθυντής του τμήματος Γυναικολογικών Δυσπλασιών μεχρι το 2019.

Το 2019 αναγορεύτηκε Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Μαρβούργου από τον Πρόεδρο της Εμβρυοκαρδιολογίας της Γερμανίας  μετά την εκπόνηση της Διδακτορικής του Διατριβής στην Εμβρυοκαρδιολογία με Θέμα  Absent pulmonary valve syndromediagnosis, associations, and outcome in 71 prenatally diagnosed cases.

To 2019 συνέχισε την εξειδικευσή του στη Περιγεννητική Ιατρική με την 2διετή (2019-2021) εξειδίκεύση στην Εμβρυική Ιατρική στο Harris Birthright Research Centre for Fetal Medicine, King’s College Hospital, London υπό́ την καθοδήγηση και εποπτεία του Καθηγητή́ κ. Κύπρου Νικολαΐδη. Κατά́ την παραμονή́ του στο King’s College Hospital απέκτησε όλα τα πιστοποιητικά επάρκειας στο εμβρυικό́υπερηχογράφημα (α΄τρίμηνο, β΄ τρίμηνο, Doppler, εμβρυϊκή υπερηχοκαρδιογραφία, εκτίμηση τράχηλου) και στην επεμβατική́ προγεννητική διάγνωση (βιοψία τροφοβλάστης, αμνιοπαρακέντηση) και του απονεμήθηκε τιμητικά το Fetal Medicine Diploma, το παγκοσμίως αναγνωρισμένο Διπλωμα της Ιατρικής Εμβρύου απο τον καθηγητή Κύπρο Νικολαιδη και Yves Ville.

 Το 2021 κατόπιν εξετάσεων απέκτησε την  Άδεια Εκτέλεσης Μαιευτικών-Γυναικολογικών Υπερηχογραφημάτων του ΚΕΣΥ (Αρ. Πρωτ. Γ5α/ΓΠ.70869).

Ο Dr. med. univ. Μάμαλης Μάριος είναι τακτικός ομιλητής στο πανγερμανικό συνέδριο Εμβρυικής Ιατρικής Giessener Symposium.

Διατηρεί ιατρείο εμβρυομητρικής ιατρικής στην Αθήνα και τη Λειβαδιά και συνεχίζει το ακαδημαικό του έργο ως εντεταλμένος διδάσκων Εμβρυομητρικής και εμβρυικής καρδιολογίας στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαπιστεύσεις - Πιστοποιήσεις

Είπαν για εμάς