Υπερηχογράφημα 3D – 4D

Το υπερηχογράφημα 3D/4D αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία καθώς οι γονείς μπορούν για πρώτη φορά να δουν το πρόσωπο του μωρού τους.

Ο τρισδιάστατος (3D) υπέρηχος περιλαμβάνει μια στατική ανάλυση μιας εικόνας σε 3 διαστάσεις: μήκος, πλάτος και πλάτος. Χρησιμοποιώντας την τέταρτη διάσταση – χρόνο (4D) μπορεί κανείς να λάβει στιγμιαίες φωτογραφίες μιας τρισδιάστατης εικόνας – μια εικόνα 3D είναι μια στατική εικόνα και μια εικόνα 4D φαίνεται σαν μια κινούμενη τρισδιάστατη εικόνα δηλαδή όπως βλέπουμε στις ταινίες.

Το 3D και το 4D υπερηχογράφημα χρησιμοποιούν και τα δύο ηχητικά κύματα ακριβώς όπως το συνηθισμένο 2D υπερηχογράφημα. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία που συνδέονται με τον υπέρηχο.

Στο ιατρείο μας εκτελούνται τόσο οι σαρώσεις 3D όσο και οι 4D. Η ποιότητα των εικόνων εξαρτάται από τον δείκτη μάζας σώματος της μητέρας, τη θέση του εμβρύου, την κίνηση του μωρού, το ιστορικό επεμβάσεων στην κοιλιά και την ποσότητα του αμνιακού υγρού.

Επιπλέον, το 3D και το 4D υπερηχογράφημα είναι χρήσιμα στη διάγνωση συγγενών ανατομικών ανωμαλιών, καθώς είναι πιο λεπτομερή και παρέχουν εικόνες από διάφορες γωνίες. Ταυτόχρονα με αυτές τις εικόνες είναι πιο εύκολο να κατανοήσουν οι γονείς το πρόβλημα. Χρησιμεύουν επίσης στη καλύτερη εκτίμηση της καρδιάς και των υπόλοιπων εσωτερικών οργάνων.

Η καλύτερη φάση της εγκυμοσύνης για τη διενέργεια 3D/4D υπερήχου είναι μεταξύ της 27ης και 32ης  εβδομάδας της κύησης.

Επιπλέον στο ιατρείο μας παρέχεται η δυνατότητα τριδιάστατης εκτύπωσης. 

Έτσι οι μελλοντικοί γονείς μπορούν να κρατήσουν στα χέρια τους ένα 3D printed μοντέλο του παιδιού τους σαν αξέχαστο αναμνηστικό. Η τριαδιάστατη εκτύπωση αποτυπώνει με εξαιρετική λεπτομέρεια και τις μικρότερες λεπτομέρειες, ακόμα και τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών.

Το ραντεβού σας

Κλείστε εύκολα το ραντεβού σας για την εξέταση καλώντας στο: