Υπερηχογράφημα βιωσιμότητας

Πολλοί υποψήφιοι γονείς αγωνιούν από τη στιγμή μεταξύ του θετικού τεστ εγκυμοσύνης μέχρι να δουν το μωρό τους στον υπέρηχο των 12 εβδομάδων (υπερηχογράφημα αυχενικής διαφάνειας).

Δεν είναι αναγκαίο να περιμένετε: ήδη από την 6η εβδομάδα μπορείτε να δείτε το μωρό σας με το υπερηχογράφημα βιωσιμότητας, δηλαδή το υπερηχογράφημα που επιβεβαιώνει την εγκυμοσύνη.

Τι θα δω στο υπερηχογράφημα;

Στις 6 εβδομάδες, το μωρό είναι ακόμα πολύ μικρό –5 χιλιοστά – έτσι δεν θα δείτε μια μεγάλη δομή, αλλά είναι εκπληκτικό να βλέπετε και να ακούτε τον καρδιακό παλμό. Η αναμονή έως τις 8 εβδομάδες θα σας επιτρέψει να δείτε περισσότερα και θα σας ενθαρρύνουμε να περιμένετε αν μπορείτε.

Εάν όλα φαίνονται καλά στις 8 εβδομάδες, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η εγκυμοσύνη είναι σε καλό δρόμο και ότι η πιθανότητα αποβολής έχει μειωθεί σημαντικά.

Στις 9 εβδομάδες, το μωρό έχει χέρια και πόδια και μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε το μωρό να αρχίζει να παίρνει τη μορφή «μωρού». Μέχρι την 11η εβδομάδα, το μωρό είναι σχεδόν πλήρως σχηματισμένο.

Τι πληροφορίες θα πάρω;

Πριν το υπερηχογράφημα, ο ιατρός θα σας ρωτήσει πότε είχατε την τελευταία σας περίοδο και τη διάρκεια του κύκλου σας και στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες και τα ευρήματα του υπερήχου για να επιβεβαιώσει την πρόοδο της κύησης και πότε είναι πιθανό να γεννηθεί το μωρό σας.

Το πρώιμο αυτό υπερηχογράφημα βιωσιμότητας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στις γυναίκες που δεν είναι σίγουρες για τις ημερομηνίες ή έχουν ασταθή κύκλο, ή για εκείνες που είχαν πόνο ή αιμορραγία στην αρχή της εγκυμοσύνης καθώς και για να αποκλειστεί η έκτοπη εγκυμοσύνη ή μια αποβολή. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο στο να μάθετε πόσα μωρά έχετε, αφού δίδυμα γεννιουνται όλο και πιο συχνά!

Το υπερηχογράφημα βιωσιμότητας διενεργείται κατά κανόνα διακολπικά. Αυτό είναι απόλυτα ασφαλές τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας.

Το ραντεβού σας

Κλείστε εύκολα το ραντεβού σας για την εξέταση καλώντας στο: